Goedkope vliegtickets

Indien u op zoek bent naar goedkope vliegtickets, dan kunt u deze het beste vinden door gebruik te maken van de zoekbox die gekoppeld is aan de databases van de bekendste airlines. Door in een zoekbox de vertrekdatum, datum retourvlucht, aantal personen en bestemming op te geven, zoekt de zoekbox binnen ongeveer 2 minuten de goedkoopste en beschikbare vliegtickets voor u op. Hierbij ziet u niet alleen de prijzen van de goedkoopste vliegtickets maar ook de luchthaven waarvan u vertrekt en de aankomst- en vertrektijden. De zoekresultaten van de goedkope vliegtickets zijn zo geordend dat de goedkoopste vliegtickets aan de linkerkant staan en de duurste vliegtickets aan de rechterkant van het zoekresultaat.

Uw goedkope vliegticket op diverse criteria zoeken

In eerste instantie geeft het overzicht van de goedkoopste vliegtickets u een overzicht van de bekendste en grootste luchthavens. Op de zoekmachine van Tix.nl bijvoorbeeld, kunt u ook zoeken op goedkope vliegtickets van alternatieve luchthavens  en luchthavens met groenlabel. Zo krijgt u een overzicht van kleinere luchthavens en vliegvelden die extra rekening houden met het milieu. En soms kan vertrek van af een kleinere luchthaven u geld besparen en uw vliegticket tot 20 % extra goedkoper maken.

Kwaliteit, beenruimte en stiptheid vluchten vergelijken op Tix.nl

Indien u op zoek bent naar de goedkoopste vliegtickets dan kunt u zich beperken tot een vergelijking van alleen de prijzen en de luchthavens. Uit ervaring weten wij dat het vergelijken van vliegtickets en vluchthavens op basis van stiptheid van de vlucht,kwaliteit, de stoelafstand in centimeters, de vluchtduur en de milieuvriendelijkheid van de vlucht, ook belangrijk kan zijn bij de keuze van het boeken van een vlucht of goedkoop vliegticket.

Hoe verder de bestemming hoe belangrijker de kwaliteit en service is

Indien u een goedkoop vliegticket zoekt omdat u een korte vakantie naar Brussel, Londen, Barcelona of Parijs wilt boeken, zal de prijs van de vliegticket waarschijnlijk belangrijker zijn dan een maaltijd aan boord, de beenruimte of de service.  Heel anders ligt het indien u een goedkoop vliegticket zoekt voor bijvoorbeeld een zakenreis of vakantie met als bestemming Nieuw Zeeland, Afrika of Zuid-Amerika. Daar zijn zaken als beenruimte, maaltijden aan boord, voldoende toiletten, service en kwaliteit minstens zo belangrijk als de lage prijs van de vliegticket. Via de zoekmachine van bijvoorbeeld Tix.nl  kunt u zaken zoals beenruimte, stiptheid, stoelafstand en kwaliteit van de airline en personeel heel goed met elkaar vergelijken. Zo kunt u ook op andere criteria dan alleen lage prijzen een keuze maken uit de goedkoopste vliegtickets.

Een vliegticket boeken bij een prijsvechter altijd goedkoper?

Steeds meer mensen boeken hun goedkope vliegticket via een prijsvechter zoals Easyjet of Ryanair. Toch zijn de vliegtickets van deze prijsvechters lang niet altijd goedkoper dan de traditionele luchtvaartmaatschappijen. Zo bleek uit een onderzoek van Idealo.co dat de prijzen van korteafstandsvluchten ( naar Londen, Berlijn, Allicante, Barcelona en Palma de Mallorca)bij Easyjet en Ryanair lang niet altijd goedkoper waren dan reguliere maatschappijen zoals Lufthansa, KLM  en British Airways.  Goedkope prijsvechters berekenen vaak hogere prijzen voor o.a. bagage, administratie en reservering  van de vliegtickets. Dat maakt dat uiteindelijk deze goedkope vliegtickets minder goedkoop blijken te zijn dan gedacht. Met name gezinnen moeten rekening houden met relatief hoge kosten.

Goedkope vliegtickets en overstappen

Indien u prettig en zonder tijdverlies wilt vliegen, is het verstandig een goedkoop vliegticket te kopen zonder overstap of met zo min mogelijk overstap. Indien u echter gaat voor het goedkoopste vliegticket, dan kan een vliegticket met overstap u veel geld schelen. Indien u bijvoorbeeld via de zoekmachine van Tix.nl op zoek gaat naar een goedkoop vliegticket, kunt u eenvoudig de mogelijkheden vergelijken met en zonder overstap. Indien u tijdens uw vliegreis moet overstappen, kijk dan wel hoe lang u moet wachten op de luchthaven(s) waar u moet wachten.

Economy Class

Indien u een goedkoop vliegticket boekt op basis van Economy Class, zult u zich bij vluchten van langere afstand beter op uw gemak voelen en prettiger reizen. Bij vluchten op basis van Economy Class heeft u meestal voldoende beenruimte en zijn de hoofd- en voetensteunen vaak verstelbaar. Ook hangen er in de vliegtuigen vaak goede televisiemonitoren en hebben passagiers veelal de beschikking over een eigen videoscherm. Ook met de maaltijden is het in de Economy Class in de regel goed gesteld. Er wordt ook regelmatig met koffie, thee, drankjes en versnaperingen langs gegaan. Indien u een goedkope vliegticket boekt op basis van Economy Class kunt u rekenen op een goede bediening en service.

Geef bepaalde wensen of voorkeuren tijdig door

Indien u bepaalde wensen of voorkeuren hebt, geeft u deze dan tijdig aan de luchtvaartmaatschappij door. Zo kunt u meestal een voorkeur aangeven waar u in het vliegtuig het liefst wil zitten (bijvoorbeeld voorin, achterin of bij de ingang- of uitgang). Ook kunt u uw specifieke wensen ten aanzien van maaltijden doorgeven ( bijvoorbeeld zoutarm, vegetarisch, veganistisch of halal ). Naarmate de vlucht langer duurt, worden deze zaken voor u belangrijker.

Goedkoop vliegticket boeken in Envoy Class of Business Class

Indien u op een luxe manier van A naar B wilt vliegen, is de Business Class of de Envoy Class zeer aan te bevelen. De business class staat garant voor een comfortabele reis. Zo krijgt u voorrang op de luchthaven bij het inchecken, gaat de bagage afhandeling sneller, krijgt u toegang tot de lounges, kunt u heerlijk dineren ( meestal 3 gangen menu met uitstekende wijn ) en vliegt u in zeer comfortabele stoelen met extra veel verstelmogelijkheden. Ook geniet u van een optimale privacy. Kortom, de Business Class biedt u comfort , voorrang, betere service en privacy. Het is ook mogelijk om een relatief goedkoop vliegticket in de Business Class te boeken. De Envoy Class is de Business Class van US Airways.

Vliegen met milieucompensatie

Goedkoop vliegen betekent niet, dat u hoeft te besparen op het milieu. Bij Tix.nl kunt u zien hoe groen uw goedkope vliegreis is en of er al of niet bomen zijn aangeplant voor milieucompensatie. Vliegen is nu eenmaal milieubelastend. Op Tix.nl kunt u ook zien welke luchtvaartmaatschappijen goedkope vliegtickets met milieucompensatie aanbieden.

E Tickets

Reizigers boeken hun goedkope vliegticket steeds vaker via internet.  Internet is het medium om vliegtickets met elkaar te kunnen vergelijken en zo financieel voordeel te kunnen behalen.  Indien u vervolgens op een dergelijke manier een goedkope vliegreis boekt, krijgt u steeds vaker een E-ticket. Een E-ticket is een elektronisch ticket dat wordt opgeslagen in de database van de luchtvaartmaatschappij waarmee u vliegt. Een E-Ticket is veilig, betrouwbaar en handig.  Zo kunt u met een E-Ticket meestal zelf inchecken en bespaart u zo ook nog tijd. Omdat een luchtvaartmaatschappij met een E-Ticket zo ook nog eens geld bespaart, maakt deze de vliegtickets goedkoper en maakt zo vliegen voor nog meer mensen bereikbaar.

Last minute vliegtickets

U kunt een goedkope vliegticket in veel gevallen ook boeken als last minute. Een goedkope, last minute vliegreis, kunt u tot een paar dagen voor vertrek nog online boeken. Soms zelfs nog op de dag van vertrek. Vanzelfsprekend worden de mogelijkheden, kort voor vertrek wel steeds beperkter. Een goedkope, last minute vliegticket, kan  10 tot 30 % extra goedkoper zijn dan een “gewoon goedkoop vliegticket”.